Din ce am aflat, rezultatele ar fi următoarele: trist, dar oarecum previzibil, Savin a fost ales primar pentru alți 4 ani (încă nu știu cu ce procent), iar din consiliul local vor face parte Cristian Achim de la PNL, Toma Andronel de la PRM, Valentin Codescu și încă un candidat de la PMP (Iustinian Buricea, dacă nu mă înșel) și, bineînțeles, numitul Savin Emanoil. Plus încă 10 ridicători de mîini. Rezultatul e rău pentru Bușteni și cred că putem spune, cu și mai multă siguranță decît acum 4 ani, că buștenarii, ca personaj colectiv, au dovedit încă o dată că sîntem un oraș de imbecili. Că dacă n-am fi fost un oraș de imbecili, un individ ca Savin nu ar fi avut cum să fie ales primar timp de 16 ani. Încă două mandate și îl ajunge pe Ceaușescu. Actuala generație de buștenari, cea care l-a ales și, mai rău de atît, l-a privit cu admirație pe acest personaj timp de 12 ani și, probabil, încă 4 ani de acum înainte, este, din punctul meu de vedere, o generație a rușinii.
          Există și cîteva părți bune, totuși, în aceste alegeri. De exemplu, spre deosebire de acum 4 ani, de data asta vor exista în consiliul local niște oameni care i se vor putea opune lui Savin. Cel puțin în teorie, judecînd după atitudinea lor de pînă acum. Rămîne de văzut cît de consecvenți vor fi în ceea ce privește atitudinea lor față de Savin și față de realitățile din orașul Bușteni, de azi înainte. O altă parte bună este că unii dintre cei care și-au însușit, cu mare voioșie, rolul de slugoi ai numitului Savin Emanoil nu au mai prins loc în consiliu. Îmi place să cred că și votul meu a contribuit, măcar un pic, la faptul că oameni ca Toma Andronel sau Cristian Achim vor fi consilieri, în detrimentul unor persoane ca Dobrea Mirela (nici de asta nu sînt încă sigur, dar dacă PSD are doar 8 consilieri, ar însemna că a fost prima sub linie), sau învățătorul Nistorică (ce diferență uriașă între unul ca el și, de exemplu, fostul învățător Tărbujaru, un om demn de tot respectul și un adevărat buștenar), sau ”marele” Dan Anghel (fost lider al PSD Bușteni și principalul contracandidat al lui Savin de acum 4 ani, devenit între timp un fel de sluguță de mîna a treia a acestuia, abia al 12-lea pe lista de consilieri ai noului PSD).
          Personal, rezultatul alegerilor locale de la Bușteni nu mă întristează foarte tare, pentru că așteptările mele de la buștenari erau aproape inexistente. În ceea ce mă privește, speranța că buștenarii se vor trezi și vor schimba ceva prin vot a murit cu mulți ani în urmă. Mi se pare o mare minune chiar și faptul că în consiliul local au reușit să intre 2, 3, 4 oameni pe care numitul Savin Emanoil nu îi vroia acolo, pentru că asta ar însemna că puterea absolută nu este chiar atît de absolută pe cît s-ar crede. Există, în Bușteni, măcar cîteva sute de oameni care nu pot fi nici cumpărați și nici prostiți, iar acesta este un lucru de care putem să fim mîndri, noi, cei care am fi vrut și vrem în continuare altceva pentru orașul nostru. În rest… așteptăm DNA-ul. Sau un alt parchet, oricare ar fi el. Și mai cred că votul nu este singura armă pe care o avem, în calitate de cetățeni ai unui stat de drept. Există și alte lucruri pe care le putem face, dacă ne dorim o schimbare. Eu, cu siguranță, nu voi sta cu mîinile în sîn timp de 4 ani, uitîndu-mă cum o gașcă de impostori, cu votul prostimii în spate, continuă să își bată joc de mine și de orașul meu. 16 ani e prea mult.