Ieri, Che Guevara din Carpaţi promitea “dreptate pînă la capăt”. Azi, acelaşi Che Guevara din Carpaţi îi pune în funcţii exact pe oamenii care pot sta, cu maximă eficienţă, în calea acelei Dreptăţi pe care ne-o dorim cu toţii. Oamenii lui Băsescu. Slugile lui Băsescu. Cei care, în ultimii 6-7 ani, au contribuit decisiv la consolidarea unui regim mafiot în România. Exact acel regim mafiot împotriva căruia USL-ul trebuia să lupte.
          Victor Ponta ne-a minţit cu neruşinare, iar apoi a făcut pace cu “inamicii poporului”, cei pe care Che Guevara, originalul, i-ar fi rezolvat sumar. De fapt, “pace” nici măcar nu este cuvîntul potrivit. Pace faci atunci cînd discuţi cu adversarul de pe poziţii de egalitate. Ceea ce a făcut Ponta seamănă mai mult cu o capitulare necondiţionată.
          Iar Victor Ponta nu s-a oprit aici. După decizia absolut halucinantă de a-i numi pe oamenii lui Băsescu în poziţii cheie din justiţie, a încercat, cu o nesimţire şi o aroganţă care i-ar umple de invidie pînă şi pe cei mai tupeişti PDL-işti, să ne vrăjească, să ne aburească, să ne servească gogoşi, plecînd, probabil, de la premisa că toţi românii sînt nişte idioţi. Gogoşi precum… “România are nevoie de linişte şi stabilitate”. Greşit! România are nevoie de Dreptate şi Justiţie. România are nevoie de o vînătoare de hoţi, corupţi şi mafioţi. Lumea a votat USL-ul ca să îi vadă pedepsiţi pe toţi cei care şi-au bătut joc de noi în ultimii 8 ani. Anchete, trimiteri în judecată, condamnări. Mafioţi călcaţi în picioare. Nu “linişte şi stabilitate”.
          Mai spune Che Guevara că “trebuia să îi numesc pe oamenii lui Băsescu”, pentru că se uita UE urît la noi”. Şi, dacă se uitau cei din UE urît, ce? Ai, ca prim ministru, o personaltiate atît de firavă, încît simplul fapt că se uită urît la tine nişte golănaşi din PPE e suficient pentru a începe să iei decizii care sînt total împotriva voinţei propriului popor? Cine te-a votat pe tine, UE sau poporul român? Eşti primul ministru al României sau sluga celor din UE? Iar cei din UE, dacă se uită urît, nu o fac pentru că le pasă de poporul român, ci o fac ori din superficialitate, ori pentru că au fel de fel de interese în legătură cu ţara noastră, deci din rea-voinţă. Atîta timp cît noi, aici, în România, cunoaştem mult mai bine situaţia din propria ţară, pentru că o trăim, nu o cunoaştem doar din informaţii primite de la alţii, mai mult sau mai puţin corecte şi complete, părerea celor din UE nu este chiar atît de relevantă. În niciun caz mai relevantă decît a noastră.
          Iar lista de explicaţii absolut penibile oferite de Victor Ponta în aceste zile poate continua. Nu are rost să irosesc mai mult timp cu acest subiect. Esenţial este că Victor Ponta ne crede cretini şi, în general, nu dă mai mult de doi bani pe noi. Nu ştiu care este motivul pentru care a facut ceea ce a făcut. Poate că a făcut-o doar din prostie, lăsîndu-se păcălit ca un copil de liderii europeni sau de cine ştie ce sfătuitori din jurul său. Sau poate pentru că a fost şantajat cu ceva grav. Sau poate pentru că a fost cumpărat cu bani grei. Sau poate pentru că a răspuns la un ordin venit din afară. Cert e că nu a făcut-o pentru noi, pentru popor, şi nici măcar pentru el, ca om politic. A făcut-o pentru că aşa au vrut alţii. Cine sînt aceşti “alţii” e mai puţin important. Important este că primul ministru al României pune voinţa lor înaintea voinţei propriului popor. Şi, de aceea, trebuie să plece. Cu cît pleacă mai repede, cu atît mai bine.

Advertisements