Spun “cel puţin”, pentru că, pe moment, nu îmi vine în cap niciun cuvînt mai dur, care să vă poată caracteriza cu mai multă acurateţe. Un fel de… supernesimţiţi. Şi, ca să nu rămîneţi cu impresia că este doar insultă gratuită, o să vă şi explic de ce sînteţi atît de nesimţiţi.
          Decizia de a clorina apa potabilă de la Buşteni nu este o decizie ca oricare alta. Nu este, spre exemplu, o decizie de genul “hai să înlocuim gardurile de pe la şcoli, ca să mai scoatem un ciubuc”. Nu. Decizia de a clorina apa este genul de decizie care nu are efect doar în mandatele voastre, de primar sau consilieri locali, ci este o decizie care va afecta populaţia oraşului pe următorii 20-30 de ani. Nu numai generaţia actuală de buştenari, ci şi generaţia următoare. Nu numai pe noi, ci şi pe copiii noştri. Genul de decizie care, în mod normal, nu ar trebui luată fără a o trece mai întîi, cel puţin, printr-o serie de dezbateri publice serioase, dacă nu chiar printr-un referendum (propunere făcută în Ziar de Buşteni, la care subscriu), în care buştenarii să se poată exprima în legătură cu propriul lor viitor în acest oraş.
          În asemenea condiţii, să fii complet surd faţă de ceea ce spun oamenii, să te prefaci că nu observi că sînt persoane care aproape îţi urlă “nu vrem, bă, clor în apă!”, să nu încerci, măcar, să îţi justifici, cît de cît raţional, decizia în faţa oamenilor ale căror interese, cel puţin teoretic, le reprezinţi, nu poate fi decît o dovadă de nesimţire crîncenă. Aţi fi putut să spuneţi: “oameni buni, noi vă înţelegem perfect, clorinarea este o mare porcărie şi, pe deasupra, nici măcar nu este necesară; nici nouă nu ne place, dar… ştiţi… din păcate nu prea avem de ales, pentru că… nu ştiu ce.” Adică să fi încercat să mimaţi, măcar, respectul pentru populaţie şi faptul că vă pasă. Dar nu. Voi mergeţi înainte. Fără ezitări, fără remuşcări, fără explicaţii. Complet indiferenţi faţă de voinţa populaţiei. Ca nişte nesimţiţi ce sînteţi.

PS: Nu am mai scris de foarte mult timp pe blog, pentru că nu am mai avut timp, deşi aş fi vrut să mă implic mult mai mult, mai ales că în perioada aceasta se întîmplă, sau sînt pe cale să se întîmple, foarte multe golănii în oraşul nostru. Şi nu numai. Sper să îmi fac timp cît mai curînd şi să încep să scriu din nou regulat. Pînă atunci, vreau să îi felicit şi am tot respectul pentru toţi cei care şi-au exprimat o poziţie pe blogurile lor, Cristian, Adrian, Radu şi, în general, pe toţi cei care au luat atitudine faţă de acest proiect aberant, fie şi printr-un simplu vot într-un sondaj online. Nu uitaţi: a nu lua atitudine înseamnă să accepţi, de bună voie, că nu contezi.