Pentru ca, in ultimele saptamini, s-a deschis sezonul transferurilor dinspre PDL inspre USL, vreau sa scriu cite ceva si pe marginea acestui subiect. In primul rind, trebuie sa spun ca principalul motiv pentru care intentionez sa votez cu USL la alegerile parlamentare este faptul ca vreau sa scap de PDL. Iar PDL nu este numai un simbol, o sigla sau o culoare, ci o grupare de oameni, o gasca, o clica. Dispretul pe care il simt fata de PDL nu il simt fata de literele P, D si L, puse una linga alta, ci fata de oamenii care compun aceasta gasca. Degeaba dispare PDL-ul, ca partid, daca oamenii care il compun acum vor ajunge, sub alte sigle si sub alte culori, pe aceleasi functii pe care le-au ocupat si in timpul regimului portocaliu. Cred, in continuare, ca exista o diferenta calitativa intre USL si PDL, dar, cu fiecare lichea PDL-ista care schimba corabia acum, inainte de alegeri, trecind din tabara pierzatoare in tabara cistigatoare, aceasta diferenta incepe sa devina din ce in ce mai putin evidenta.
          Traseismul politic este traseism politic indiferent de sursa si destinatia migratiei. Mi s-ar parea ipocrit sa fim indignati atunci cind traseismul se manifesta intr-un anumit sens, dar sa nu fim deranjati sau chiar sa ne bucuram atunci cind traseismul se manifesta in sens invers. Daca ne deranjeaza traseismul politic, ca fenomen, atunci ar trebui sa ne deranjeze in orice situatie, in orice sens, indiferent de actorii implicati.
          Si, daca tot a venit vorba de ipocrizie, mi se par absolut scirboase reactiile PDL-istilor fata migratia recenta a unor oameni de-ai lor catre USL. Tradatorii sint numiti… “gunoaie”, iar USL-istii, cei care i-au primit, sint numiti… “proxeneti”. Asta venind din partea PDL-ului, un partid care, fara sprijinul tradatorilor si traseistilor de la UNPR sau fara cel al santajistilor de la UDMR, nu ar fi putut niciodata sa guverneze Romania. O noua mostra de ipocrizie si tupeu, marca “PDL”.
          Revenind la USL, cred ca o problema interesanta, pe care vad ca putina lume si-o pune, ar fi urmatoarea: cine garanteaza ca toti acesti traseisti care fug acum din PDL, nu vor schimba din nou macazul, in functie de interesele de moment, cu prima ocazie pe care o vor avea? La urma urmei, cine a tradat o data, poate trada, foarte usor, si a doua oara… si a treia oara… si a patra oara… Daca as fi in locul liderilor USL, eu i-as refuza pe toti. Sa ramina in PDL si sa se scufunde, definitiv, odata cu corabia. Toti cei care l-au slujit pe Basescu, toti cei care au facut plecaciuni in fata Elenei Udrea, toti cei care au votat in parlament la ordin, ca niste roboti, toti, de la liderii partidului, pina la ultimii consilieri de prin orasele si comune.

PS: Daca si primarul Busteniului, Emanoil Savin, actualmente PDL-ist de frunte in Prahova, va trece la PSD, la PNL sau la PC, cu toata cohorta sa de slugoi fanatici, atunci eu, cu siguranta, nu voi mai vota cu USL.