Cineva mi-a trimis acum citeva zile, intr-un comentariu, un link catre un articol de pe site-ul fin.ro (preluat si de Expresul de Sinaia), in care se vorbeste despre unele dintre “aventurile” lui Emanoil Savin, in calitate de primar al Orasului Busteni. Cine a ratat articolul respectiv, il poate gasi aici: Emanoil Savin – inginerii financiare. Il recomand in special bustenarilor mai naivi, care inca mai au impresia ca primarul Savin este o Minune de Om, gospodar, competent, cinstit, serios si “aproape de cetateni”.
          In articolul de pe site-ul fin.ro puteti citi despre Zamora Estate, FOTE 2013 si partia olimpica de schi fond (subiect care, spre marea mea bucurie, a ajuns, in sfirsit, si in presa centrala), despre culisele proiectului “O noua sansa pe piata muncii”, cit si despre jongleriile cu terenuri de pe suprafata orasului Busteni, instrainate de catre administratia locala (adica Savin si slugile sale din consiliu) catre diversi indivizi si firme, la preturi derizorii (despre asta s-a scris, mai demult, si in saptaminalul AltPHel: Emanoil Savin si tranzactiile ilegale cu terenuri).
          Apropo de proiectul “O noua sansa pe piata muncii”, de remarcat ca eu am plecat de la premisa de buna credinta si am spus ca e unul dintre putinele lucruri pozitive pe care le-a facut administratia Savin in ultimii ani. Se pare, insa, ca m-am inselat, intrucit pina si in spatele acestui proiect s-ar acunde niste mici golanii pe bani publici… Asta asa, ca precizare pentru slugile primarului Savin, care ma acuza mereu ca ii caut nod in papura si ca il critic nedrept pe stapinul lor.
          Si, pentru ca tot ma intreba cineva, am aflat, cu ocazia asta, si lista completa cu asociatii de la SC Zamora Estate SRL si, prin urmare, proprietari ai Domeniului Cantacuzino (lista cu proprietarii, inclusiv cu portiunea din Domeniul Cantacuzino pe care o detine fiecare, e de prin 2010; nu stiu daca s-a mai schimbat ceva intre timp):

  • Oreschenko Andrej (cetatean german, nascut in Rusia) ~ 31 %
  • Martyanov Vitaly (cetatean rus) ~ 31 %
  • Neuschitzer Kurt Albert (cetatean german) ~ 20,5 %
  • Seacost Enterprises Corp. ~ 10 %
  • Chirieac Cornel (din Azuga) ~ 6 %
  • Ulli Schuhmacher (cetatean german) ~ 1,5 %

          Actualizare 26-aprilie-2012: Din pacate, link-ul original catre articolul cu ingineriile financiare nu mai este disponibil, pentru ca nici site-ul fin.ro nu mai exista, insa, din fericire, articolul a fost preluat si de Expresul de Sinaia, asa ca am actualizat link-ul catre pagina de acolo.


          Actualizare 14-mai-2012: Articolul original a fost mutat pe site-ul incomemagazine.ro si am actualizat si link-ul de mai sus in consecinta.