Proiectul “Busteni, o statiune renascuta” ne costa vreo 4 milioane de euro. Se spune ca acestia sint bani cheltuiti cu cap, pentru ca este vorba de o invetitie in turism. Mai exact, unul dintre principalele scopuri declarate ale proiectului “Busteni, o statiune renascuta” este infrumusetarea centrului orasului, astfel incit sa aratam si noi ca o statiune turistica “la standarde europene” si, ca urmare, sa atragem mai multi turisti. Asta in teorie.
          Una dintre componentele acestui proiect este si reabilitarea strazii Alpinistilor (cea care se desprinde din strada Fintinii, trece pe linga sanatoriu si pe deasupra parcului central, apoi pe linga liceu si se opreste in fata la Cepeca). Dupa reabilitare, strada Alpinistilor arata cam asa:

Busteni, o statiune renascuta - Strada Alpinistilor
Orasul Busteni: Strada Alpinistilor dupa reabilitare.

          Balustrada de metal in stinga, zid de beton in dreapta. Stilpi de metal inestetici, ca pe marginea DN1. Numai a alee de promenada pentru turisti nu arata… Mai degraba ca o strada pe care te duci catre niste hale industriale. Eu credeam ca vor face ceva frumos, o stada pe care turistii sa se poata plimba seara, cu banci din loc in loc, cu pavele (macar pe trotuare), iluminatul sa se faca de la niste stilpi cu felinare si asa mai departe. Adica ceva mai… romantic, ceva mai de bun gust.
          Ori asa, banii au fost cheltuiti cam aiurea. Nici de infrumusetare nu e vorba si nici de utilitate, pentru ca pe strada Alpinistilor circula destul de putine masini, aceasta “artera” fiind, in ceea mai mare parte a timpului, pustie. Deci inca un “succes” al administratiei Savin!

Advertisements