Se pare ca in weekendul trecut, Comitetul de Organizare al FOTE 2013 s-a intrunit la Brasov si a luat citeva decizii importante si interesante! Una dintre acestea a fost, spre marea mea bucurie, decizia de a muta partia de schi fond, pe care se vor desfasura intrecerile de la FOTE 2013, de la Busteni la Rasnov!
          Despre FOTE 2013 si partia de schi fond care ar fi trebuit sa se faca la Busteni am scris de multe ori pina acum pe blog. Un proiect absolut cretin, care ne-ar fi costat multe milioane de euro in plus si care ar fi necesitat asfaltarea unor drumuri forestiere si defrisarea a vreo 10 hectare de padure de pe Muntele Zamora, din Muntii Baiului, o zona naturala relativ neatinsa pina in prezent. Chiar daca Primaria Busteni a prezentat construirea acestei noi partii de schi fond drept o mare viitoare realizare pentru orasul nostru, eu am fost unul dintre putinii care au protestat, inca de la inceput, fata de decizia lor stupida de a sacrifica Muntele Zamora in numele organizarii FOTE 2013.
          Spre deosebire de Busteni, la Rasnov exista deja o partie pregatita. Nu mai e nevoie sa defrisam, nu mai e nevoie sa turnam asfalt prin paduri, nu mai e nevoie sa risipim milioanele de euro aiurea. Din pacate, organizatorii FOTE 2013 nu au aratat ca le-ar pasa prea mult de aceste lucruri, decizia de a muta partia de schi fond de la Busteni la Rasnov fiind luata din cu totul alte motive… Mai exact, din cauza faptului ca, la Busteni, pregatirile pentru FOTE 2013 bateau pasul pe loc, iar in octombrie avem deja o noua inspectie din partea EOC (Comitetul Olimpic European). Dar bine macar ca, intr-un final, s-a luat decizia corecta!
          Asa ca… bravo! In sfirsit o veste buna in legatura cu organizarea FOTE 2013!


          Actualizare 7-octombrie-2011: Prin luna august, Consiliul Local Busteni adopta o hotarire prin care se angaja sa cumpere 6,5 hectare de teren de la SC Zamora Estate SRL, motivul fiind, evident, construirea partiei de schi fond pentru FOTE 2013 (o alta hotarire vizeaza cumpararea a inca 3,5 hectare de padure, care ar urma sa fie rase, in locul lor Primaria Busteni urmind sa construiasca drumuri noi, DIN BANI PUBLICI, dar nu pentru FOTE 2013, ci pentru a inlesni proiectele firmei private SC Zamora Estate SRL, mai exact “Zamora Golf, Ski and Holiday Resort, Green Village Project”). Nu stiu daca tranzactia a avut loc, dar, chiar daca hectarele de padure au ajuns la Consiliul Local Busteni, padurea nu ar mai trebui defrisata, atita timp cit treaba cu organizarea FOTE 2013 a picat. Daca se va merge inainte si vor fi defrisate cele 6,5 hectare de padure, cred ca se va lamuri toata lumea ca, de fapt, organizarea FOTE 2013 la Busteni nu a fost decit un pretext pentru a putea intra cu drujbele in padurea de pe Zamora. Ramine de vazut ce se va intimpla… Se apuca sau nu se apuca macelarii de la Primaria Busteni sa taie?

Defrisari in Muntii Baiului, la Busteni, pentru FOTE 2013
Fragment din hotarirea 114 pe 2011 a Consiliului Local Busteni, in care se vorbeste despre cumpararea, de la SC Zamora Estate SRL, a aproximativ 6,5 hectare de padure, pentru realizarea unui drum catre partia de schi fond de la FOTE 2013.

          Actualizare 6-martie-2012: Intre timp, hotarirea 114 a consiliului local (cea cu 6,5 ha) a fost abrogata, dar a ramas valabila hotarirea 115 (cea cu 3,5 ha), schimbindu-se doar motivul pentru care se doreste defrisarea, din “drumuri pentru proiectul Zamora Golf, Ski and Holiday Resort” in “drum de legatura intre Orasul Busteni si soseaua Transbaiului”. Oricum, pentru ei important e sa poata taia padurea, motivul conteaza mai putin…

Advertisements