De ceva timp au inceput lucrarile (adica defrisari) la partia Kalinderu II (sau “Kalinderu 2”?), care va cobori paralel cu partia Kalinderu I si care va avea impresionanta lungime de… 1100 de metri! Probabil s-au gindit ca partia Kalinderu I, cu cei 1300 de metri ai sai, era prea lunga si turistii se cam plictiseau pina jos… Lasind gluma la o parte, marea problema a domeniului schiabil Kalinderu, pe linga pretul pipeprat al cartelelor si lipsa unui ski-pass de o zi, era tocmai lungimea scurta a partiei, de doar 1,3 km, deci noua partie Kalinderu II nu va aduce nicio imbunatatire din acest punct de vedere.
          Partea buna este ca acum o sa avem, in zona Kalinderu, doua partii disponibile pentru FOTE 2013, deci Primaria Busteni chiar nu mai are argumente pentru a face inca una in Muntii Baiului. Si, daca tot a venit vorba de FOTE 2013, se pare ca ideea cretina de a face partia de schi fond in padurea de pe Zamora a ramas in picioare, chiar daca s-a renuntat la acel proiect megaloman cu care se venise prin iarna.
          Toate aceste proiecte, fie ca e vorba de partia de schi fond de pe Zamora, fie ca e vorba de partia Kalinderu II, nu fac decit sa confirme faptul ca la noi, in Romania, dezvoltarea turismului montan se face dupa ureche. Intr-o tara normala, disciplina de schi fond de la FOTE 2013 nu ar fi avut ce cauta in statiunea Busteni, care este o locatie nepotrivita pentru asa ceva. La fel cum, intr-o tara normala, nimeni nu s-ar complica sa creeze domenii schiabile in zone in care nu se pot construi partii mai lungi de 1-1,5 kilometri.

Advertisements