Ca si cum un cartier de vile pe Valea Cerbului nu ar fi fost de ajuns, primarul Savin mai vine cu un proiect halucinant in aceeasi zona (dintre Busteni si Gura Diham): o baza sportiva pentru arabii din Qatar. Daca informatiile pe care le-am citit in presa sint corecte, este vorba de o baza sportiva de pregatire pentru lotul de juniori al nationalei de fotbal a Qatarului, constind in mai multe terenuri (din cite am inteles, 2 mari si 4 mai mici), dintre care unele cu tribune, plus un hotel mai mare. Toate astea intre Busteni si Gura Diham, probabil mai aproape de Gura Diham, deoarece partea dinspre Busteni e rezervata pentru abominatia numita “Cartierul campionilor” (in caz ca n-ati citit ultimele doua articole pe care le-am scris pe blog, este vorba de un cartier de vile pentru vedete, impropietarite prin donatii facute de primarul Savin, din terenurile de pe Valea Cerbului, detinute de Primaria Busteni). Se pare ca legatura intre orasul Busteni si Qatar ar fi facut-o Cosmin Olaroiu, care i-ar fi pus pe arabi in legatura cu primarul Savin.
          Sincer sa fiu, nu prea imi dau seama cum si unde vor sa faca terenurile si hotelul, pentru ca loc nu prea este pentru o baza sportiva de asemenea proportii. Oricum, daca acest proiect va fi realizat, zona de campare din apropiere de cabana Gura Diham va disparea cu siguranta. De altfel, luind in calcul si viitorul cartier de vile, Valea Cerbului ar urma sa devina o zona urbana in urmatorii ani, daca planurile primarului Savin se vor materializa. Interesant de vazut este si modul in care va fi afectat Parcul Natural Bucegi, pentru ca toate proiectele mai sus mentionate sint chiar la marginea acestuia, ba chiar s-ar putea sa se suprapuna pe alocuri, pentru ca acele terenuri de fotbal vor avea nevoie de o suprafata destul de intinsa (deci s-ar putea sa fie nevoie de defrisari, devierea cursului apei si nivelari ale terenului).
          Bineinteles ca, la fel ca si in cazul Cartierului campionilor, primarul face totul dupa cum il taie capul, ca si cum Valea Cerbului ar fi proprietatea lui personala. Cauta arabii un loc ca sa isi faca o baza sportiva? Nici o problema, are primarul Busteniului terenuri la discretie! Numai ca primarul, atunci cind da, nu da de la el, ci de la noi. O fi macar constient de acest lucru? Sau, pur si simplu, nici macar nu face diferenta intre conceptul de proprietar si conceptul de administrator al orasului?
          Nu stiu daca, pina la urma, aceste proiecte se vor materializa sau nu. Insa un lucru este cert: primarul Emanoil Savin e hotarit sa faca praf Valea Cerbului, fidel principiului manelist ca “orice teren liber trebuie folosit pentru constructii“.