In ce padure? In padurea de pe muntele Zamora, bineinteles… Cel putin asa se intelege, din moment ce “noua cladire a primariei” face parte din lista viitoarelor investitii ale firmei Zamora Estate, care detine, in proprietate privata, domeniul Cantacuzino. Domeniu care, din cite stiu eu, este compus din castelul Cantacuzino, curtea castelului (unde, pina nu demult, cresteau niste copaci), plus zona impadurita a muntelui Zamora. Primaria nu se va muta in interiorul castelului, din moment ce se vorbeste de o “cladire noua”, si nici in curte nu cred ca o vor construi. Mai ramine, asadar, varianta padurii.

Primaria Busteni, sediu nou
Fragment din procesul verbal al sedintei consiliului local Busteni din data de 6 aprilie 2010 (sursa: site-ul primariei Busteni)

          Care or fi, oare, motivatiile pentru o asemenea initiativa? De ce ar vrea cineva sa mute primaria orasului Busteni la dracu-n praznic, tocmai pe domeniul Cantacuzino? Si din ce bani vor construi noua cladire? Daca imi aduc aminte bine, unul dintre primele lucruri pe care le-a facut Emanoil Savin dupa ce a venit la conducerea primariei Busteni, prin 2004, a fost sa renoveze actualul sediu. Am cheltuit bani cu renovarea, iar acum… ce facem? Mutam primaria? Iar facem risipa din banul public?
          Sa muti primaria orasului Busteni in padure, pe Zamora, e ca si cum ai muta primaria Bucurestiului in comuna Voluntari. Din punctul de vedere al accesibilitatii, o locatie mai buna decit cea actuala, adica in centrul orasului, linga DN1, nu cred ca s-ar putea gasi. Si atunci… de ce sa o mutam? Ca sa ne batem joc de oameni, punindu-i pe drumuri de fiecare data cind au o treaba la primarie? Ca sa mai cheltuim aiurea banul public? Ca sa indeplinim ambitiile megalomane ale anumitor persoane?
          Din nefericire, genul acesta de initiative stupide a devenit ceva obisnuit pentru actuala echipa de la primaria Busteni…